FotoMarijn

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Hieronder staan een aantal vragen en antwoorden die regelmatig voorkomen. Heb jij een andere vraag?

Bel of mail

 

Heb je een eigen studio?

Ja, ik heb een eigen studio. Deze studio is in Zeist in de wijk: Patijnpark. Zeist ligt net naast Utrecht. Zelf woon ik in Utrecht.

Maak je ook foto’s op locatie?

Jazeker, ik heb apparatuur die “overal” mee naartoe genomen kan worden. Dus kan ik ook ergens anders een studio opbouwen. Of het kan zonder “studio-setting”. Hiervoor komen wel extra kosten voor vervoer en evt het opbouwen van de studio op locatie. Mail mij met jouw vraag en ik maak een offerte voor je voor een idee van de kosten.

Moet ik naakt op de foto?
Nee absoluut niet. We maken foto’s voor jou. Of je in je dikke trui, een sexy setje of naakt op de foto gaat maakt mij niet uit. De kledingkeuze maak je zelf en je neemt dit zelf mee naar de shoot. Samen kijken we wat er past bij wat je wilt bereiken.

Als ik een shoot afspreek, hoe gaat het dan verder?

Vaak hebben we telefonisch contact. Je kan dan al je vragen stellen en ook krijg je een idee van wie ik ben. Wanneer we een shoot samen hebben afgesproken ontvang je van mij een mail met informatie. Hierin staat bijvoorbeeld informatie over wat je mee kunt nemen, hoe de shoot in zijn werk gaat. Ook zit er een aanbetalingsverzoek in om jouw afspraak te bevestigen. De rest betaal je aan het einde van de shoot.
Na de shoot ontvang je, afhankelijk van je pakket, een link naar een speciaal voor jou gemaakte site (met wachtwoord). Hier staan alle foto’s op in kleur en zwart/wit. Hieruit maak je zelf de keuze van jouw foto’s.

Ik wil graag meer foto’s dan die uit het pakket, kan dat?

Natuurlijk zijn daar mogelijkheden in. Het pakket is bewust niet heel groot zodat niemand verplicht wordt veel foto’s af te nemen. Tegen meerprijs zijn er vele mogelijkheden. Zowel uitgebreide bewerkingen als snelle bewerkingen bijvoorbeeld.

Bewerk je foto’s?

Ja, ik bewerk de foto’s. Nee, ik verbouw het lichaam niet. Door bijvoorbeeld te spelen met poses en licht kan je jouw sterkte punten naar voren brengen. Daarnaast is het heel belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de shoot. Ik neem daar dan ook de tijd voor. We spreken alles rustig door en kijken voorbeelden foto’s om duidelijk te krijgen wat jou aanspreekt.

Wat is het verschil in bewerking?

Ik heb een paar verschillende soorten bewerkingen:

-Ongecorrigeerd: Er wordt niets aan de foto gedaan, hij blijft er uit zien zoals op je selectiewebsite.
-Snelle correctie: De foto wordt op kleur en contrast gecontroleerd en zo nodig gecontroleerd. Er wordt zo nodig een nieuwe uitsnede bepaald in de verhouding 2:3, 4:5 of 1:1. Dit zijn gangbare standaardverhoudingen waar gangbare afdrukservices goed mee overweg kunnen.
-Snelle afwerking: De foto wordt in een kort tijdsbestek afgewerkt waarbij in het oog springende storende details worden aangepast, kleur en contrast worden geoptimaliseerd, de uitsnede wordt bepaald. Het resultaat is een goede foto die gebruikt kan worden voor afdrukken tot ongeveer 30 cm. Het creatieve niveau kan aanzienlijk lager zijn dan bij een volledige afwerking.
-Volledige afwerking:de foto wordt volledig afgewerkt. Waarbij alles wordt nagelopen en geoptimaliseerd. Deze foto’s zijn tot zo’n 3 meter groot af te drukken (via fotograaf) op verschillende soorten wanddecoratie.
– speciale afwerking: specifieke wensen waarbij er echt uitgebreide photoshop bewerking gewenst is.

Hoe gaan jullie om met de Covid-19?

Als fotograaf houdt ik mij aan de geldende Covid-19 maatregelen. Hierbij houdt ik de richtlijnen van de DuPho aan (DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen in Nederland). De visagiste houdt zich aan de adviezen van haar beroepsvereniging. Verder gaat het in goed overleg met elkaar. Heb jij speciale wensen of vragen, laat het weten.